Begonviller nasıl yeri sever?
Bougainvillealar bol güneş ışığını sever, bu yüzden bitkiyi günde en az 6-8 saat güneş alacak şekilde yerleştirmek önemlidir. Balkon, teras veya güneye bakan bir pencere bougainvillealar için ideal bir yer olabilir. Toprak iyi drene edilmiş, hafif ve besin açısından zengin olmalıdır.
Begonvil nereye ekilmeli?
Bougainvillea bitkisi nemli, iyi drene edilmiş ve besin açısından zengin topraklarda yetişir. Toprağı düzenli olarak nemli tutabilirsiniz ancak aşırı sulamadan kaçınmanız gerektiğini unutmayın. Toprak bitkiyi besler ve uzun ömürlü olmasını sağlar.
Begonviller ne zaman ve nasıl dikilir?
İlkbaharda hava ısındığında, üstten kesme yöntemi kullanılarak, begonvil çiçeğinin genç ve olgun dalından 10 santimetre kesmek gerekir. Bitkinin alt kısmındaki yaprakları çıkarılarak kesilen dalı, suyu iyi drene eden ve havadar bir toprağa dikilmelidir.
Begonvil hangi toprağa dikilir?
Bougainvillealar hafif asidik topraklarda gelişirler, bu yüzden toprak pH’ının 6’nın biraz üzerinde olmasını severler. Bu nedenle, bougainvillea toprağına kırmızı toprak, kırmızı bahçe toprağı veya orman toprağı karıştırabilirsiniz.
Begonvil bol çiçek açması için ne yapmalı?
Sağlıklı büyüme ve bol çiçeklenme için günde en az 6 saat doğrudan güneş ışığı gerekir. 2. Sulama: Toprağı nemli tutun ancak aşırı sulamaktan kaçının. Bougainvillealar iyi drene edilmiş topraklarda en iyi şekilde büyür ve köklerinin sürekli suda olmasını sevmezler.
Begonvil su ister mi?
Suyunuzu ihmal etmeyin. Bougainvillealar sıcaklığı sevdiği için saksıdaki toprak kısa sürede nem kaybedebilir. Bu nedenle toprak koşullarını kontrol ederek bougainvilleaların su ihtiyacını her zaman karşılamalısınız. Yaz ayları daha sıcak olduğu için haftada iki kez düzenli olarak sulayabilirsiniz.
Begonvil çok sulanırsa ne olur?
Çok fazla sulanırsa çiçeklerini döker. Üretim vejetatiftir ve ana bitkiden yarı odunsu yanal sürgünlerle gerçekleşir. İlk ekildiğinde, bitki bol sulanmalı ve daha sonra çiçeklenmeyi teşvik etmek için daha az sulanmalıdır.
Begonvil saksıda büyür mü?
Genellikle yarı gölgeli yerlerde yetişir ve saksıda yetiştirmeye uygundur. Çiçekleri genellikle beyaz, pembe, kırmızı veya turuncudur ve yaprakları oval veya kalp şeklindedir. Cüce begonvil çiçeği hoş kokusu ve uzun çiçeklenme dönemiyle öne çıkar.
Begonvil budanır mı?
Budama aynı zamanda çiçeklenmeyi teşvik eder ve bitkinin daha fazla çiçek üretmesini sağlar. Bougainvillea’yı budamaya başladığınızda, solmuş çiçek başlarını ve solmuş yaprakları dikkatlice çıkarmanız gerekir. Bu, bitkinin enerjisini yeni çiçekler ve yapraklar üretmek için kullanmasını sağlayacaktır.
Begonvil kışın nasıl korunur?
Çok güneşli, yarı güneşli ve gölgeli yerlerde yetişebilir. Aşırı kuvvetli rüzgarlardan korunmalıdır. Kış aylarında budama iyi yapılırsa dondan makul ölçüde korunacaktır. Yaz başından sonuna kadar çiçek açar ve ilkbahara hazırlanmak için kışın tüm çiçeklerini ve yapraklarını döker.
Begonvile hangi gübre verilir?
Budama yaparken arka sürgünleri üç ila dört tomurcuğa kesin. İlkbaharda büyüdüklerinde azot açısından zengin bir gübre ile gübreleyin ve çiçek tomurcukları göründüğünde potasyum açısından zengin bir gübre ile gübrelemeniz gerekir.
Kuruyan begonvil nasıl canlanır?
Toprağın üst tabakası kuruysa, bitkiyi iyice sulayın. Bu, suyun bitkinin kök sistemine ulaşmasını sağlayacaktır. Bougainvillea’lar genellikle haftada bir kez sulanmalıdır, ancak bu mevsime ve iklim koşullarına bağlı olarak değişebilir. Sıcak ve kuru havalarda, bitkiyi daha sık sulamanız gerekebilir.
Begonvil dikerken nelere dikkat edilmeli?
Bougainvillea bitkisini yetiştirirken sulamaya dikkat edilmelidir. Aşırı ve aşırı sulama, bitkinin çiçek açmamasının nedeni olabilir. Dikim sırasında, yer çok önemlidir, rüzgara maruz kalmamalıdır. Düzenli ve doğru budama, Bougainvillea bitkisinin gür çiçekler üretmesini sağlayacaktır.
Begonvil her yerde yetişir mi?
Işık isteği: Yazın sıcak, güneşli, iyi drenajlı, aydınlık ve serin bir yerde tutulmalıdır. Sıcaklık isteği: Ilıman iklim bitkisi olduğundan kışları soğuk olan yerlerde iç mekanlarda yetiştirilebilir.
Begonvil aşısı ne zaman yapılır?
Kombine aşı: Yavru köpeklere ilk doz 6 ila 8 haftalıkken, ikinci doz ise 3 ila 4 hafta sonra uygulanmalıdır. Lyme hastalığı aşısı: Köpekler 9 haftalık veya daha büyük olduğunda uygulanabilir. Parvo aşısı: Yavru köpek 6-8 haftalık olduğunda yapılmalıdır.
Begonvil hangi ortamı sever?
Sıcak ve ılıman iklimleri seven bir çiçektir. Güneşi sevdiği için bol güneş alan bir yere koymakta bir sakınca yoktur. En önemli nokta budamadır. Öyle ki düzgün yapılmazsa çiçekler düşebilir.
Begonvil soğuğa dayanıklı mı?
5 dereceye kadar soğuğa dayanıklıdır. Kış aylarında budaması iyi yapılırsa dondan makul ölçüde korunur. Ege kıyılarında ve Akdeniz’de rahatlıkla yetişebilir. Diğer bölgelerde ise kış aylarında dondan korumak için sıcak yerlerde tutulabilir.
Begonvil her yerde yetişir mi?
Işık isteği: Yazın sıcak, güneşli, iyi drenajlı, aydınlık ve serin bir yerde tutulmalıdır. Sıcaklık isteği: Ilıman iklim bitkisi olduğundan kışları soğuk olan yerlerde iç mekanlarda yetiştirilebilir.
Begonvil kışa dayanır mı?
Bougainvillea, don gibi aşırı soğuklara karşı hassastır. Bougainvillea kış soğuğuna dayanıklı değildir ve dayanabileceği en düşük sıcaklık -1°C’dir. Çok soğuk ortamlarda zarar görebileceği için soğuktan korunmalıdır.